Minergate Forum

Forum of the best Mining Pool ever.

MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Moderators: ikanunaki, Janika, JaneMurphy, Ar1k88, DanteSama, Dossis, tykari

JaneMurphy
Posts: 22
Joined: Wed Feb 07, 2018 2:37 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby JaneMurphy » Thu Oct 18, 2018 11:04 am

mmec3 wrote:Processor: amd ryzen 3 1200
GUI is not mining
OS: Windows 10 64bit
GPU: GTX 1050

We're in the process of updating xFast core to make it compatible with the latest XMR fork (the fork is going to happen today).
Please wait for a while, I'll make an announcement here when it'll be ready.

fmjjean
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2018 5:33 am

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby fmjjean » Fri Oct 19, 2018 5:47 am

neel help,missing dll
windows 8.1

minergate.jpg
minergate.jpg (55.25 KiB) Viewed 2745 times

Hemorider
Posts: 2
Joined: Fri Oct 19, 2018 3:50 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby Hemorider » Fri Oct 19, 2018 4:05 pm

I have for different PCs mining with minergate. The gpus are 2 x 1050 Ti, 1x GTX1060, 1x GTX1070, Win 10, 8 GB Ram

After updating to xfast Miner 1.1 problems occur:

- Mining XMR with overclocking (that worked in previous versions) results in error "low Memory"
- Mining XMR results in decreasing hasrate from 308 H/s to 150 H/s (1050 Ti)
- Mining AEON and BCN is stopping after some minutes and cannot be startet again (CPU Mining)
- the unconfirmed balance of AEON does not transfer to the currency balance
- Mining XMR stops occasionally and can only be started again after rebooting the Computers
- Hashrates of XMR Mining can go to Zero, no freezing, just Hashrate 0/s (GPU Mining)

IanMacro
Posts: 1
Joined: Sun Oct 21, 2018 4:29 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby IanMacro » Sun Oct 21, 2018 4:39 pm

I have found a good improvement in speed on three separate machines (all WIndows 10, 2 are i7 and one is Xeon), but all three also suffer from the issue of mining just stopping, so I've had to revert to v8.4. I had exactly the same problem with v1.0 when I tried it before the fork. The GUI miner just returns to the screen with the start button, and the console miner starts reporting a huge difficulty and doing no work - here is a section of the output around where the issue started this morning - the log then continued saying the same thing until I killed it. It looks as if any issue with contacting the pool servers causes the miner to fail in such a way that it can't recover, while v8.4 seems totally stable.

Client: running
CPU (4 threads): running
[2018-10-21 01:09:17] Diff: 1386 CPU/GPU: 115.9 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:09:18] Diff: 1386 CPU/GPU: 115.4 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:09:20] Diff: 1386 CPU/GPU: 114.6 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
Stopping miner...
Trying to reconnect...
Error occured while starting client: resolve: This is usually a temporary error during hostname resolution and means that the local server did not receive a response from an authoritative server
Trying to reconnect...
Error occured while starting client: resolve: This is usually a temporary error during hostname resolution and means that the local server did not receive a response from an authoritative server
Trying to reconnect...
Stopping miner...
[2018-10-21 01:10:00] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:01] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:03] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:04] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:05] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
Client: running
CPU (4 threads): starting
[2018-10-21 01:10:06] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:07] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:08] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:09] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0
[2018-10-21 01:10:10] Diff: 18446744073709551615 CPU/GPU: 0.0 H/s / 0.0 H/s accepted/bad 293/0

johnsec
Posts: 1
Joined: Fri Nov 17, 2017 11:12 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby johnsec » Mon Oct 22, 2018 9:17 am

I did used xFast GUI Miner on 4 different machines , it rating gets better but after 1-2 minutes starting mine,suddenly, its get stop and must start again.

JaneMurphy
Posts: 22
Joined: Wed Feb 07, 2018 2:37 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby JaneMurphy » Mon Oct 22, 2018 12:00 pm

fmjjean wrote:neel help,missing dll
windows 8.1

minergate.jpg

It's a common Windows error afaik, try this:
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 1f0af700bf

marvin102789
Posts: 2
Joined: Mon Oct 22, 2018 1:14 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby marvin102789 » Mon Oct 22, 2018 1:19 pm

JaneMurphy wrote:
mmec3 wrote:Processor: amd ryzen 3 1200
GUI is not mining
OS: Windows 10 64bit
GPU: GTX 1050

We're in the process of updating xFast core to make it compatible with the latest XMR fork (the fork is going to happen today).
Please wait for a while, I'll make an announcement here when it'll be ready.


yeah but may invalid shares got high so maybe soon i got penalized, and please synchronized the dashboard hashrate from mining rigs.? i got some issue that my hash in gpu is 299 but when a check out in my dash board only my original (cloudmining) hash shows in my dashboard. and the CPU cli mining works, while the cli GPU also submitting but it counts as bad shares

JaneMurphy
Posts: 22
Joined: Wed Feb 07, 2018 2:37 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby JaneMurphy » Tue Oct 23, 2018 12:38 pm

marvin102789 wrote:
JaneMurphy wrote:
mmec3 wrote:Processor: amd ryzen 3 1200
GUI is not mining
OS: Windows 10 64bit
GPU: GTX 1050

We're in the process of updating xFast core to make it compatible with the latest XMR fork (the fork is going to happen today).
Please wait for a while, I'll make an announcement here when it'll be ready.


yeah but may invalid shares got high so maybe soon i got penalized, and please synchronized the dashboard hashrate from mining rigs.? i got some issue that my hash in gpu is 299 but when a check out in my dash board only my original (cloudmining) hash shows in my dashboard. and the CPU cli mining works, while the cli GPU also submitting but it counts as bad shares


Try updating your driver for GPU if you see that you're submitting invalid shares, here's the link: https://www.nvidia.ru/Download/index.aspx?lang=en.

Speaking of dashboard stats. Wait for 15-30 minutes approximately as any pool server need some time to check your submitted shares and show the correct number. That's common, you can find out more here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28258.0

JaneMurphy
Posts: 22
Joined: Wed Feb 07, 2018 2:37 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby JaneMurphy » Tue Oct 23, 2018 12:54 pm

johnsec wrote:I did used xFast GUI Miner on 4 different machines , it rating gets better but after 1-2 minutes starting mine,suddenly, its get stop and must start again.


IanMacro wrote:I have found a good improvement in speed on three separate machines (all WIndows 10, 2 are i7 and one is Xeon), but all three also suffer from the issue of mining just stopping, so I've had to revert to v8.4. I had exactly the same problem with v1.0 when I tried it before the fork. The GUI miner just returns to the screen with the start button, and the console miner starts reporting a huge difficulty and doing no work - here is a section of the output around where the issue started this morning - the log then continued saying the same thing until I killed it. It looks as if any issue with contacting the pool servers causes the miner to fail in such a way that it can't recover, while v8.4 seems totally stable.


Hemorider wrote:I have for different PCs mining with minergate. The gpus are 2 x 1050 Ti, 1x GTX1060, 1x GTX1070, Win 10, 8 GB Ram

After updating to xfast Miner 1.1 problems occur:

- Mining XMR with overclocking (that worked in previous versions) results in error "low Memory"
- Mining XMR results in decreasing hasrate from 308 H/s to 150 H/s (1050 Ti)
- Mining AEON and BCN is stopping after some minutes and cannot be startet again (CPU Mining)
- the unconfirmed balance of AEON does not transfer to the currency balance
- Mining XMR stops occasionally and can only be started again after rebooting the Computers
- Hashrates of XMR Mining can go to Zero, no freezing, just Hashrate 0/s (GPU Mining)


We're working on this issue ("mining is stopping"). I'll update this thread when it'll be solved. Sorry for the inconvenience.

Ivanhoe
Posts: 1
Joined: Tue Oct 23, 2018 4:17 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby Ivanhoe » Tue Oct 23, 2018 4:20 pm

xFast do not work with nvidia 760 gpu. gpu mining is not accessible. Need for 32 bit version.

marvin102789
Posts: 2
Joined: Mon Oct 22, 2018 1:14 pm

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby marvin102789 » Thu Oct 25, 2018 12:52 am

this is not for Xfast but i just want to shows this for refference also.
Attachments
Untitled-4 copy.JPG
Untitled-4 copy.JPG (149.21 KiB) Viewed 2600 times

poison15ivy
Posts: 8
Joined: Sat Jun 03, 2017 10:59 am

Re: MinerGate xFast Miner User Benchmarks

Postby poison15ivy » Fri Oct 26, 2018 4:35 pm

Hello, I for some reason do not know how to set up this miner, I downloaded cli and cuda versions and even gui but gui just crashes as soon as I choose XMR to mine with (on AMD machine and AMD MSI RX 570 4 GB) - and it was supposed to be improvement over "old" MinerGate ... and cli / cuda does not even start as in folder I have only 2 files "minergate-cli" / "minergate-cli-legacy" and "OpenCL.dll" ...
What am I doing wrong ?

If I try the console miner on the link: "https://minergate.com/faq/how-minergate-console"
and set it up as explained I get about 100 H/s ONLY on CPU ... BUT HOW DO I SET UP MY GPU to work ???

THX


Return to “English Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Jesusinsob and 62 guests